Slovenščina 9. e

Easter Eggs Rabbit colors

PETEK, 9. 4. 2021

JEZIKOVNI POUK – DVOSTAVČNA POVED – analiza dela


Verjamem, da so naloge, s katerimi ste utrdili znanje odvisnikov, rešene. Na povezavi vas čakajo odgovori, ob katerih natančno preverite pravilnost rešenih nalog. Zabeležite si naloge ali vrste odvisnikov, kjer ste imeli morebitne težave, da lahko tisto še dodatno utrdimo.

Ob koncu dela premislite o svojem znanju na področju dvostavčne povedi. Pomagajte si z vprašanji:
Kaj mi je šlo dobro?
Kje sem se soočal/a s težavami?
Zakaj sem imel/a težave?
Sem zadovoljen/na s svojim znanjem?
Kaj lahko naredim, da bodo moji dosežki boljši?

Zapisano evalvacijo mi še danes pošljite na elektronski naslov.

ČETRTEK, 8. 4. 2021

JEZIKOVNI POUK – DVOSTAVČNA POVED – utrjevanje

Pri današnji uri še utrdiš podredno zloženo poved. Naloge te čakajo na povezavi. Pomagaj si s preglednico na koncu DZ, kjer so odvisniki opisani, navedene vprašalnice in podani tudi najpogostejši vezniki, ki posamezen odvisnik uvajajo. Pomagaš si lahko tudi s primeri v preglednici (zgledi).

Delaj počasi, zbrano. Če ti kateri od primerov dela težave, se loti naslednjega in se vrni k nerešenemu na koncu. Česar ne končaš v 45 minutah, dokončaš pri petkovi uri, ko boste tudi preverili pravilnost svojih odgovorov.


KNJIŽEVNOST – PRIPRAVA NA OCENJEVANJE

Za delo potrebuješ berilo, vprašanja za ustno ocenjevanje, zvezek in pisalo. V berilu poišči pesem: Dragotin Kette Na otčevem grobu. V zvezek na strani za književnost napiši naslov PRIPRAVA NA OCENJEVANJE, podnaslov Dragotin Kette: Na otčevem grobu. Ob pesmi odgovarjaj na vprašanja za ustno ocenjevanje ter vse odgovore napiši. Ne pozabi na utemeljevanje svojih odločitev.

Odgovore na vprašanja mi pošlji na elektronski naslov.

SREDA, 7. 4. 2021

DVOSTAVČNA POVED

Pred tabo sta dve uri slovenščine. Ob 11.00 se dobimo na videokonferenci, kjer bomo ponovili dvostavčno poved. Povezava te čaka v kanalu za slovenščino.
Pri drugi uri slovenščine narediš analizo petkovega preverjanja znanja ob koncu sklopa. Odgovori te čakajo na povezavi, dodatna navodila pa dobiš pri uri. 

PETEK, 2. 4. 2021

ANALIZA PREVERJANJA
Pri današnji uri natančno preveri svoje odgovore včerajšnjega preverjanja znanja. Svojo uspešnost ustrezno označi v preglednic s kriteriji uspešnosti, ki jih najdeš ob včerajšnjem preverjanju. Odgovore preveriš na povezavi.

Popravljeno preverjanje s kriteriji uspešnosti fotografiraj in mi pošlji (do srede) na elektronski naslov.

ČETRTEK, 1. 4. 2021

JEZIKOVNI POUK:


V kanalu za slovenščino te čaka preverjanje ob koncu sklopa. Če imaš možnost, list natisni, drugače naloge prepiši v zvezek ali pa dokument naloži na računalnik ter shrani.

Ob 9.00 se pridruži videokonferenci. Pripravi berilo, zvezek ter vprašanja, ob katerih se bomo pripravljali na ocenjevanje.

Morda vam bo všeč tudi...